Litt
om
meg

Christina Aakervik heter jeg, tobarnsmor, sykepleier og fotograf. Jeg har over 12års erfaring bak kameraet og har fotografert ved en rekke ulike anledninger.

Tiden står ikke stille, men jeg kan forevige fine øyeblikk, og gi gode minner i form av fotografi eller video. Fotografering er min store lidenskap, og jeg elsker å jobbe med mennesker.

 

Det er viktig for meg at fotografering skal være både fint og morsomt. Det handler om å skape og fange de gode øyeblikkene og stundene, og det er nettopp dette vi skal gjøre. Det skal føles naturlig og komfortabelt under fotograferingen, og jeg vil veilede der det trengs eller er ønskelig. Mange sier de ikke er fotogene, og at de er vanskelige å ta bilder av, men det er ikke din jobb å være fotogen, det er jeg som fotograf som skal hjelpe deg og få frem det beste i deg. Så langt har jeg kun fått positive tilbakemeldinger etter fotograferinger. Så la meg bevise at jeg kan ta fine bilder av akkurat deg!

1.November 2021 står det nye studioet mitt klart på glassverket i Moss, men frem til da tar jeg bilder utendørs, i hjemmet, eller der hvor eventuelle arrangementer finner sted. Jeg har kjennskap til mange gode steder man kan fotografere i nærområdet, noe for enhver smak, men kom gjerne med forslag!

Christina Aakervik

Alt
innen
fotografi.

Hvordan ble jeg interessert i fotografering?

Mitt første kamera fikk jeg av min morfar, som ble min mentor og inspirator innen fotograferingen da han lå på lindrende enhet. Når jeg ikke var der, var det ut å ta bilder av alt jeg kom over som fanget meg, for så å komme tilbake med resultatene. De siste dagene hans satt vi og diskuterte bildene jeg tok, og han fortalte, forklarte og inspirerte til å fortsette med fotograferingen. Dette har jeg hatt med meg hele veien, og jeg takker han mye for alt han gav.

Spørsmål og svar

Det er ingen kjøpsplikt etter fotograferingen. Men fotograferingen betales i sin helhet selv om man ikke skulle ønske bildene. Arrangementer som feks bryllup/konfirmasjon er større pakker som inkluderer et visst antall bilder og/eller alle bilder. Her kjøper man pakken i sin helhet da det er en del rabatter inkludert i forhold til ordinære priser.

Det er mulig å gjenåpne galleriet og se igjennom bilder og evt kjøpe flere på et senere tidspunkt. Pris på gjenåpning av galleri er 450kr.

Nei. Disse blir slettet. Det er kun bilder som ikke ble noe av som ikke blir vist, for eksempel at de er uklare, deler av personer kom ikke med i bildet, lukkede/halvlukkede øyne osv. Bilder som er tullete og morsomme selv om hensikten var en annen, vil selvfølgelig også legges til visning.

Nei. De RAW/uredigerte filene vil kun vises i visningsgalleri for at du som kunde kan velge hvilke bilder du ønsker skal redigeres av fotografen i fotografens personlige stil.

Hva du bør ha på deg kommer litt an på hvor man skal fotografere. Dette vil vi snakke om før fotograferingen når vi har laget en plan. Generelle råd er at helt kritthvitt og helsvart kan bli uheldig på bilder (Kun brud og brudgom får lov til dette :D). Så velg da heller noe mørkgrått/marineblått, kremhvit/beige.

Det er helt i orden dersom det er ønskelig å ta med flere sett med klær. Hvor mange sett du bør/kan ha med kommer an på tiden vi har. Spør gjerne!

Nei. Det er ikke lov å beskjære bildene, legge på filter eller andre endringer i bildene uten fotografens samtykke. Det er sluttproduktet som er fotografens signatur og håndverk.

Dersom du skulle ønske et av bildene beskjært så må fotografen få beskjed om dette når bildene velges til redigering, slik at fotografen beskjærer på mest hensiktsmessig måte.

Per i dag har jeg ingen mulighet til å printe bilder for deg, jeg selger kun bilder digitalt. Men bildene leveres i høyoppløselig slik at du selv kan printe bildene i forskjellige størrelser. Jeg kan ikke garantere for at farger osv vil bli optimal på de ulike stedene man kan kjøpe print ettersom jeg ikke kjenner til de forskjellige stedene. 

Men, jeg har akkurat inngått samarbeid med et firma som driver med print og album, noen virkelig fantastiske produkter. Håper at dette er oppe å går snart, og det vil da komme mer informasjon. Spør gjerne!

Det er fotografen som har rettighetene til bildene. Fotografen er skaperen av bildene og derfor «eier» dem. Men kunden kjøper bruksrett på bildene, bruksretten er etter avtale med fotografen. Hos meg kjøper du bruksrett til å kunne bruke bildene slik du vil, enten det er print eller til deling i sosiale medier. 

Jeg legger ikke ut bilder uten samtykke fra de som fotograferes.

Fotografens navn skal alltid fremkomme ved bruk av bildene, for eksempel på nettsider og sosiale medier. Fotografer har lovfestet rett til å bli kreditert ved publisering av bilder, iht. åndsverksloven.

Bruk av logo på bildene, og/eller referere til fotografen for eksempel:

Fotograf: Christina Aakervik – www.fotografaakervik.no eller link til for eksempel facebook fotografsiden.

Bildene dere kjøper vil dere motta uten logo.

meg